rädda biler vattenskadad iphone, rädda biler fuktskadad iphone

IPHONE FÖLL I ÖSTERSJÖN

FAMILJ FÖLL I ÖSTERSJÖN MED IPHONE!

Det ringde en kvinna från Stockholm som under helgen hade varit ute med sin man, mormor & 1år gamla dotter på en promenad längs Östersjön. De gick alla ut på en träbrygga när plötsligt mormor oturligt nog snubblade och drog med sig dotter som i sin tur höll bebisen och alla tre åkte i sjön + en iPhone 5 i backfickan.

Viktigast av allt var att ingen kom till skada och bebisen klara sig bra! Men kvinnans iPhone var helt blöt av bräckt vatten och hade slutat fungera. Det var då hon kom på att alla bilderna på telefonen inte alls hade backats upp på ett långt tag. Mer än 3000 bilder var inte synkade med iTunes eller säkerhets kopierade någonstans. Alla bilder på deras nyfödda bebis från födseln fram till idag var helt borta.

Väl hemma satte hon sig vid Google och kontakta ett ”respekterat” dataräddnings företag i Stockholm. I alla fall vad vi på Plexdata trott sedan länge. Kvinnan var i panik och ville ha akut hjälp eftersom telefonen legat över natten och dessutom fuktig och som ni redan vet kan de flesta av inte öppna sin egna iPhone för att förhindra mer skada ifrån batteriet som avger ström till ett fuktig moderkort.

Så här gick det under samtalet med företaget i Stockholm:

08 företaget svarade: Det går bra att komma in och lämna din lur.

Kunden frågade: Vad gör ni med luren, när börjar ni med jobbet, hur lång tid tar det och vad kostar det? Det är akut!

08 företaget svarade: Vi lägger luren på hyllan eftersom killen som jobbar inom mobiltelefon avdelningen kommer kanske inte förrän om två dagar. Kostnaden var tveksam, någonstans mellan 2000 – 10.000 sek.

Kunden frågade: Är det bra att låta luren ligga när den är fuktig. Stoppar ni förstörelse processen som sker just nu i luren om inte er mobilkille kommer in förrän om ett par dagar?
(detta var då andra gången kunden ringde till 08 företaget efter att pratat med Plexdata.)

08 företaget svarade: Nej, det gör vi inte det brukar bli bra.

Kunden ringde oss igen där vi förklarade hela dataräddningsprocessen och att det bästa ar om kunden omgående lämnade in sin lur till oss. Någon dag senare kunde vi kontakta kunden och berätta att alla bilder och filmer var återskapade. Allt på hennes iPhone var räddat, sms, kontakter, kalender, filmer, musik och framför allt alla bilderna från hennes vattenskadade iPhone 5.

Kunden blev överväldigad och sa att bättre service än i Malmö finns inte. De hade själv bott i Malmö sedan innan och flyttade till Stockholm på grund av jobb i många år. Men skillnaden på äkta personlig service mellan Malmö och Stockholm talar tydligt för sig själv, säger hon.

Ännu en nöjd kund hos PLEXDATA DATARECOVERY SWEDEN!