Dell T630 Server lyckad dataräddning företag

2022-10-15

Ett företag fick akut problem med en Dell PowerEdge T630 sevrer. Servern bestod av 8 stycken sata hårddiskar på vardera 4tb och bilda en total volym på cirka 27tb i en raid 5. För att en lyckad dataräddning skall bli möjlig måste man få ihop minst 7 utav 8 hårddiskar i denna typ av raid5. När den första hårddisken i servern går offline fortsätter den jobba som vanligt. Om it-teknikern inte blivit varnad av någon anledning är det stor risk att en annna av dem ävriga hårdiskarna går offline.

Servern ner helt och företaget tänkte först utföra rebuild där man byter ut den defekta hårddisken mot en ny som servern sade var kass. Men direkt efter start av rebuilden sa det stopp. Det var tur för hade rebuilden fortsatt blir det oftast delvis eller i vissa fall total dataförlust.

Ärendet var akut så man och nödvändiga förberedelse utfördes medan kunden var på väg in med servern labbet.
Diskarna var av 4tb totalt åtta stycken. Alla diskar analyserades och 6 av 8 diskar säkrades till 100% efter små reparationer på firmware nivå.
Efter att reparerat den medlem som dog sist i raiden kunde man sedan återskapa kundens filer 100% inom två arbetsdagar. Ännu en nöjd företagskund på Plexdata.

Har er Server eller Nas gått ner på företaget? Då har ni kommit ärt! Lämna aldrig iväg er server till någon som inte är experter inom området. Det slutar oftast i katastrof. Plexdata har mer än 20 års erfarenhet inom Server recovery, Nas recovery, San recovery, Das recovery. Oavsett Märke på er server, gränssnitt på hårddiskar såsom SATA, SAS, SSD, FIBER eller antalet diskar i raiden spelar ingen roll. Vi lyckas rädda era filer där andra misslyckas.
De största Företagen i Norden och Europa har anlitat våra Raid recovery tjänster. Välkommen!

Serverkrasch

https://www.dell.com/support/home/sv-se/product-support/product/poweredge-t630/overview

Lyckad dataräddning Dell T630 server