Dell T630 Server lyckad dataräddning företag

2022-10-15

Ett företag fick akut problem med en Dell T630 server som hade kraschat. Servern innehöll 8 stycken SATA hårddiskar på vardera 4tb och bilda en total volym på cirka 27tb. En raid5 konfiguration innebär att endast en hårddisk kan gå off-line/gå sönder innan servern går ner helt och en total dataförlust kan vara ett faktum. När väl den andre disken i servern gav sig gick deras server off-line helt.

För att en lyckad dataräddning skall bli möjlig måste man få ihop minst 7 av 8 hårddiskar i denna typ av raid5 konfiguration. Man måste även veta vilken disk som dog sist. När den första hårddisken i servern går off-line fortsätter den jobba som vanligt. Om it-teknikern inte blivit varnad av någon anledning är det stor risk att en andra hårddisk går off-line inom snar framtid. Därför är det av stor vikt att veta hur skicket av övriga diskar är i raiden innan man ens tänker på att utföra t.ex en rebuild. 

Ärendet var akut så analyserna påbörjades direkt efter att server diskarna kom in till labbet med bil. Under tiden utfördes nödvändiga förberedelser för en akut analys. Alla server diskar analyserades och 6/8 diskar säkrades 100% efter små reparationer på firmware nivå på någon av dem. Två server hårddiskar var kvar där den ena var värre än den andra och i detta fall hade man fått serverloggen där man visste exakt vilken disk som dog sist. Det kan man ta reda på annat sätt också men tar lite längre tid bara. Man tog in disken i renrum och bytte läshuvud för ett av läshuvudena var svaga. Man fick ut en 99.9% arbetskopia av den sjunde medlemmen i raid 5:an. Tillsammans med dem övriga medlemmarna man hade arbetskopior på kunde man återskapa kundens filer 100% under 48 timmar. Kunden kom igång igen som inget hade hänt. Ännu en nöjd företagskund på Plexdata. 

Har er Server eller NAS gått ner på företaget. Professionell hjälp ges akut. lämna aldrig iväg er server till någon som inte har proffskompetens. Det slutar oftast i katastrof och stor tidsförlust. Plexdata har mer än 20 års erfarenhet inom Server recovery, Nas recovery, San recovery, Das recovery. Oavsett Märke på er server, gränssnitt på hårddiskar såsom SATA, SAS, SSD, FIBER eller antalet diskar er raid innehar spelar ingen roll. Vi lyckas rädda era filer där andra misslyckas.
De största Företagen i Norden och Europa har anlitat våra raid recovery tjänster för en second opinion och där vi i många fall återskapat filerna fastän servern varit på annat ställe innan. Välkommen! Serverkrasch

https://www.dell.com/support/home/sv-se/product-support/product/poweredge-t630/overview

Lyckad dataräddning Dell T630 server